Energie

Oţelu Roşu nu convinge, din nou, pe nimeni. Încercarea de vânzare de săptămîna trecută, eşuată

Oţelu Roşu nu convinge, din nou, pe nimeni. Încercarea...

Autor: Carol Dan

23.12.2015, 15:58 496

Tenativa de vânzare a producătorului de oţel lichid Oţelu Roşu din judeţul Caraş-Severin, la preţul de 25 mil. euro, s-a soldat, din nou, cu un insucces, la licitaţia de săptămâna trecută nefiind niciun investitor interesat să preia fosta companie a ruşilor de la Mechel.

O nouă licitaţie va fi organizată în 12 ianuarie 2016. Compania se află în reorganizare judiciară, fiind administrată de firma specializată în insolvenţe RVA Insolvency, care a încercat să vîndă combinatul şi în lunile octombrie, pentru 25,1 mil. euro, şi iulie, la 41,8 mil. euro.

Oţelu Roşu a fost în portofoliul ruşilor de la Mechel, grup deţinut de omul de afaceri Igor Ziuzin, din 2002 până în 2013, când a fost vândut, împreună cu toate activele Mechel din România, pentru 230 de lei.

Noul proprietar, Invest Nikarom, controlat tot de acţionari ruşi, a deschis procedura insol­venţei pentru toate com­paniile cumpărate. Mechel a mai avut în România şi combinatele Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău şi Lami­norul Brăila. Aceste companii aveau 7.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO