Peste 2% din energia consumată în România a venit de la RCS&RDS. În câte apartamente aprinde becul Digi Energy, "puiul" RCS pe piaţa de energie?

7 nov 2016 Autor: Roxana Petrescu

Peste 6.700 de apartamente din România şi-au schimbat furnizorul de energie tradiţional şi au ales oferta Digi Energy, furnizor de electricitate „ali­mentat“ de operatorul telecom RCS& RDS. În total în România sunt 8,6 mi­lioane de consumatori casnici de energie, concurenţa pe acest segment fiind abia la început.
 
„RCS&RDS este unul dintre cei mai importanţi şi de încredere operatori de telecomunicaţii din sud-estul Europei, furnizând servicii în România, Ungaria, Italia şi Spania. Compania oferă clienţilor săi servicii complete de comunicaţii: televiziune prin cablu şi satelit - Digi TV, internet de mare viteză - Digi Net, internet mobil - Digi Net Mobil, telefonie fixă  - Digi Tel şi telefonie mobilă - Digi Mobil. Compania şi-a extins aria de activitate prin lansarea Digi Energy, serviciul de furnizare a energiei elec­trice“, se arată într-un document prin care este pre­zentată oferta de energie a companiei.  Intrarea unor jucători din alte domenii de activitate în zona de furnizare a energiei electrice vine în contextul în care consumatorii comerciali au trecut deja într-o piaţă complet liberalizată, fenomen care-şi va face simţite pe deplin efectele şi în zona consumatorilor casnici la finalul anului 2017.
 
În timp ce apetitul pentru schimbarea furnizorului la nivelul clienţilor co­merciali nu mai este o noutate, este vizibilă o consolidare a acestei tendinţe şi în ceea ce priveşte consumatprul casnic. Datele publicate pe site-ul Digi Energy arată o creşte exponenţială a numărului de clienţi ai companiei. Astfel, dacă la finalul primului semestru din 2015 compania avea numai 22 de clienţi casnici, la sfârşitul primului semestru din anul acesta compania avea peste 6.700 de clienţi casnici. Mai mult, în zona de clienţi comerciali mici, Digi Energy a ajuns la 18.761 de companii faţă de 6.682 câte cumpărau energie de la companie la finalul primelor şase luni din 2015.
 

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.11.2016

 
Cuvinte cheie:
Digi Energy
, energie
, romania
, apartamente
, clienti
, rcs&rds
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide