Energie

Petrom a investit circa 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor

Petrom a investit circa 5 milioane de euro într-un...

Autor: Departamenul Economic

14.06.2017, 12:34 207

Noul centru de analize dispune de trei laboratoare pentru produse petroliere, la care se adăugă un laborator de ape-mediu. În cadrul centrului de analize de la rafinăria Petrobrazi, se testează în permanenţă cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor.

Cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor sunt verificaţi în cadrul laboratoarelor: cifra octanică în cazul benzinei, respectiv cifra cetanică în cazul motorinei. Aceşti parametri sunt cei care indică puterea pe care o transmit respectivii carburanţi motorului. Alte teste de calitate a carburanţilor efectuate în cadrul laboratoarelor vizează verificarea conţinutului de apă, conţinutului de sulf şi alte metale, gume, sau temperatura de filtrabilitate a motorinei - care arată temperaturile minime până la care motoarele diesel vor funcţiona fără nici o problemă.

După privatizare, în peerioada 2005-2016, investiţiile la rafinăria Petrobrazi au însumat 1,2 miliarde euro, din care circa 600 milioane de euro au fost investiţi pentru programul de modernizare care s-a desfăşurat în perioada 2010-2014.

Cu o capacitate de rafinare de 4,5 mil. tone anual, Petrobrazi poate procesa intreaga producţie de ţiţei a OMV Petrom din România. OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO