Energie

Petrom acuza ANRE si Hidroelectrica de fraternizare. Producatorul de energie contraataca: Sa nu transformam Romania in Republica OMV

27.05.2010, 15:40 39

Petrom, cea mai mare companie locala, spune ca autoritatile dela Bruxelles sunt ingrijorate de independenta institutionala aAutoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE),institutie care in loc sa fie un arbitru neutru al pietei deenergie, este de multi ani una foarte politizata.

"La Bruxelles exista o ingrijorare serioasa privind modul defunctionare al ANRE, aceasta fiind o institutie politizata de maimulti ani. ANRE are nevoie de exemplu de un nou sediu pentru ca nueste normal ca presedintele ANRE sa se intalneasca cu domnul David(directorul general al Hidroelectrica - n.red) la toaleta", a spusRazvan Nicolescu, director de afaceri corporatiste in cadrul OMVPetrom si vicepresedinte al Agentiei Europene pentru CooperareaAutoritatilor de Reglementare in domeniul Energiei, in cadrulconferintei Mediafax Talks About Energy.
Nicolescu a mai spus ca nu intelege cum doar anumiti consumatoripot primi gazul ieftin, asa cum este cazul industrieichimice.

"Nu inteleg nici de ce de exemplu domnul Becali este subventionatla pretul gazelor pe care il plateste el fiind protejat printarifele reglementate", a mai spus Nicolescu, facand referire lanecesitatea restrangerii numarului de consumatori care beneficiazade preturi reglementate doar pentru cei care au cu adevaratprobleme financiare.
In replica, directorul general al Hidroelectrica, a spus ca el nuse duce la toaleta cu presedintele ANRE si ca nu este cazul caRomania sa devida o republica OMV.
"Nu mi-am propus sa merg la toaleta cu domnul Lificiu (presedinteleANRE - n.r.). Avem coridoare separate. In al doilea rand, Petrom arputea ajuta mai mult economia prin majorarea redeventelor, nu prinfaptul ca pastreaza 100 -200 de angajati. Sa nu transformam Romaniain republica OMV", a precizat David

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO