Energie

Petrom pregăteşte camerele de date pentru 30 de zăcăminte la care vrea să renunţe

Petrom pregăteşte camerele de date pentru 30 de...

Autor: Roxana Petrescu

01.06.2015, 00:06 381
Petrom, singurul producător de petrol şi gaze local, spune că este în etapa de organizare a camerelor de date pentru 30 de zăcăminte onshore la care compania a anunţat la finalul anului trecut că vrea să renunţe. În această etapă, investitorii au acces la documente relevante despre activele scoase la licitaţie de Petrom.
 
„Există interes din partea unor com­pa­nii pentru aceste zăcăminte, însă acest proces se află sub inci­denţa con­tractelor de confidenţialitate, prin ur­mare nu putem divulga detalii despre fir­me­le interesate“, spun repre­zentanţii com­paniei.
 
Petrom spunea în toamna lui 2014 că cele 30 de zăcă­minte au un aport marginal la totalul producţiei, de până la 0,6%, dar că ele pot fi interesante pentru companii spe­cializate în creşterea performanţelor din astfel de perimetre. Mişcarea vine în contextul în care compania oricum a anunţat pentru anul acesta tăierea bugetului de in­vestiţii cu 30% mai ales din cauza scă­derii preţului la petrol. Chiar dacă în ultimii ani compania a reuşit să stabilizeze producţia pe fondul unor inve­stiţii anuale de peste un miliard de euro, majoritatea concentrate pe partea de explorare şi producţie, cel mai probabil anul acesta producţia va reintra pe o pantă descendentă ca urmare a tăierii bugetului de investiţii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO