Energie

Petromidia, cea mai mare rafinărie, intră pe profit pentru prima dată în 11 ani chiar în pragul unei tranzacţii

Petromidia, cea mai mare rafinărie, intră pe profit...

Autor: Roxana Petrescu

17.02.2016, 00:05 1018
Rompetrol Rafinare (Petromidia) a raportat pentru 2015 un profit net de 84 milioane de lei la o cifră de afaceri de 9,8 miliarde de lei.
 
În timp ce producătorii de petrol depreciază activele şi se pregătesc să facă loc pierderilor în con­ta­bi­li­tate, rafinorii încheie un an bun în care iefti­ni­rea barilului i-a fă­cut pe unii să simtă din nou gustul profi­tului.
 
Rompetrol Ra­fi­na­re, compania care ope­rează cea mai mare rafinărie din România, Petromidia, singura unitate de procesare a petrolului cu ieşire la Marea Neagră, a terminat anul trecut cu un profit net de 84,2 milioane de lei (circa 19 milioane de euro) faţă de minusul de peste un miliard de lei din 2014, chiar şi după o scădere de peste 27% a cifrei de afaceri până la 9,8 mi­liarde de lei.
 
Situaţiile financiare individuale ale Rompetrol Rafinare arată că firma a avut un control mai bun al cheltuielilor faţă de 2014, principalul factor fiind scă­derea puternică a costurilor de apro­vizionare în contextul în care barilul de petrol a pierdut jumătate din valoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO