Energie

Philips Lighting: România este o ţară-cheie, vrem să investim în proiecte smart city

Philips Lighting: România este o ţară-cheie, vrem să...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.03.2018, 00:05 600

Philips Lighting, divizia care se ocupă de sisteme de iluminat din cadrul companiei olandeze cu acelaşi nume, vrea să investească în dezvoltarea de oraşe inteligente (smart city – engl.) în România în următorii ani.

„România este o piaţă importantă pentru noi şi vrem să investim în smart city în această ţară”, a spus Mayesh Iyer, CEO Business Group LED Philips Lighting. Declaraţia executivului vine în contextul în care conceptul de „smart city” a luat tot mai mult avânt în ultima vreme şi pe plan local. Spre exemplu, Alba Iulia ar urma să devină la finalul anului 2018 primul smart city din România. Oraşul dispune în prezent de internet în spaţii publice, aplicaţii prin care cetăţenii pot trimite sesizări în timp real, instituţii de învăţământ dotate cu tablete şi acces gratuit al elevilor şi al părinţilor la informaţiile şcolare. Costurile de peste un milion de euro pentru aceste facilităţi sunt asigurate de companii private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO