Energie

Politica de personal Petrom: Câte 4 angajaţi au plecat din companie în fiecare zi din primele trei luni

Politica de personal Petrom: Câte 4 angajaţi au plecat...

Autor: Roxana Petrescu

11.05.2016, 11:24 102582

La finalul primelor trei luni din 2016, Petrom mai avea 15.677 de angajaţi, cu 361 de oameni mai puţin faţă de finalul anului 2015, ceea ce înseamnă că în fiecare zi din primul trimestru al anului au părăsit compania câte 4 oameni.

Petrom este într-un amplu proces de reducere a costurilor pe fondul ieftinirii barilului de petrol, compania fiind obligată să închidă sondele nerentabile. Această măsură şi-a pus amprenta asupra producţiei, care a scăzut cu 3% în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut. Aceeaşi strategie este posibil să fi afectat şi numărul de angajaţi.

Compania şi-a anunţat azi rezultatele pentru primul trimestru al anului. Vânzările şi profitul net au înregistrat scăderi de 17%, principalul “vinovat” fiind barilul ieftin de petrol. Astfel, compania a înregistrat după primele trei luni din an vânzări de 3,5 miliarde de lei şi un profit net de 288 de milioane de lei. Ceea ce este de remarcat este faptul că faţă de ultimul trimestru al anului trecut, când rezultatele companiei au fost afectate de deprecierea masivă a activelor din zona de explorare şi producţie, acum Petrom a revenit pe profit.

Cum arată mega-vila de 12 mil. dolari pe care supermodelul Miranda Kerr şi-a cumpărat-o împreună cu unul dintre cei mai tineri miliardari din lume, cu 8 ani mai tânăr. Galerie FOTO

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO