Energie

Preţul petrolului a ajuns la aproape 47 de dolari barilul, după ce OPEC a plafonat producţia

Preţul petrolului a ajuns la aproape 47 de dolari...

Autor: Ştefan Stan

29.09.2016, 11:04 244

Cei mai mari producători de petrol au anunţat o reducere a producţiei cu 750.000 de barili pe zi. Arabia Saudită şi Iranul au semnalat înaintea întâlnirii că o înţelegere în Algeria este improbabilă.

”Înţelegerea este extrem de neclară”, a spus Mike Wittner de la Societe Generale din New York. ”Numărul real de barili care vor fi scoşi de pe piaţă este neclar. Ceea ce este important este că Arabia Saudită se va întoarce la o perioadă de management al producţiei”, a adăugat el.

Acţiunile asiatice au crescut după anunţul surpriză de miercuri, când ţările OPEC au ajuns la un consens cu privire la plafonarea producţiei de petrol pentru prima oară din 2008, ceea ce a dus la cea mai mare creştere a preţului petrolului din ultimele cinci luni, scrie Bloomberg.

Companiile din energie au înregistrat cele mai mari creşteri din indicele MSCI All Countries, care se îndreaptă spre cel mai mare avans trimestrial din 2013. Indicele de referinţă a crescut cu 0,4%, extinzând avansul trimestrial cu 5,4%.

”Decizia OPEC de a reduce producţia a fost neaşteptată, iar acum preţul petrolului urcă rapid, fiind posibil să se îndrepte spre 50 – 60 de dolari barilul de la 40-50 dolari, ceea ce va relaxa presiunile deflaţionare”, a spus Nobuyuki Fujimoto, analist senior la SBI Securities.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO