Energie

Preţul petrolului a urcat peste 51 de dolari barilul. Rezervele ar fi scăzut la cel mai jos nivel din ianuarie

Preţul petrolului a urcat peste 51 de dolari barilul....

Autor: Ştefan Stan

20.10.2016, 10:19 141

Datele oficiale din SUA arată că rezervele ar fi scăzut cu 5,25 de milioane de barili săptămâna trecută, la cel mai jos nivel din ianuarie.

Majoritatea analiştilor estimaseră o creştere a rezervelor. Tot mai multe naţiuni au semnalat că sunt pregătite să se alăture acordului OPEC de îngheţare sau plafonare a producţieim, potrivit ministrului energiei din Arabia Saudită.

Preţul aurului a urcat cu 0,67%, la 1,269 dolari uncia, în timp ce porumbul a urcat pe bursa din New York cu 0,35%, la 358,75 dolari.

Acţiunile asiatice au crescut în şedinţa de joi, în condiţiile în care petrolul s-a tranzacţionat aproape de maximul ultimelor 15 luni, înaintea şedenţei Băncii Centrale Europene.

Indicele MSCI Asia Pacific a crescut pentru a treia zi consecutiv, condus de companiile din energie, după ce petrolul a urcat peste 51 de dolari barilul miercuri în New York.

MSCI Asia Pacific a crescut cu 0,4%, în timp ce indicele de referinţă al companiilor din energie a crescut cu 1,3%. Indicele Topix al bursei din Japonia a urcat cu 1%, în timp ce Hang Seng al bursei din Hong Kong a crescut cu 0,6%, cea mai bună performanţă dintre indicii regionali.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO