Energie

Preţul petrolului scade din nou şi ajunge iar la 45 de dolari barilul

Preţul petrolului scade din nou şi ajunge iar la 45 de...

Autor: Ştefan Stan

23.09.2016, 10:47 162

Preţul barilului de petrol a crescut săptămâna aceasta cu 6%, în condiţiile în care membrii OPEC Arabia Saudită şi Iran au ajuns la a doua zi de discuţii la Viena înaintea întâlnirii principalilor producători de pe 28 septembrie din Algeria pentru a discuta stabilizarea preţurilor.

Rivalitatea dintre cele două naţiuni a întârziat ajungerea la un acord la începutul acestui an, iar reprezentantul Irakului a spus că este improbabil ca preţurile să revină peste 50 de dolari barilul anul acesta dacă nu se opreşte producţia.

”Dacă se ajunge la o înţelegere, cel mai probabil va fi o reducere nesubstanţială, când producătorii ajung la un consens să plafoneze producţia aproape de maximul capacităţii”, a spus Ric Spooner, analist la CMC Markets din Sydney. ”Piaţa are încă un surplus şi nu a ajuns la echilibru”, a adăugat el.

Aurul a scăzut cu 0,1%, reducând din avansul celei mai bune săptămâni din iulie. Eforturile băncilor centrale de a impulsiona creşterea, inclusiv prin intermediul ratelor extrem de mici sau chiar negative cresc cererea pentru aur.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO