Energie

Primul investitor care decide să-şi pună eolienele la pământ: “Proiectul a devenit nefezabil din punct de vedere financiar”

Primul investitor care decide să-şi pună eolienele la...

Autor: Roxana Petrescu

11.08.2015, 10:51 44732

Monsson Group, dezvoltatorul celor mai mari proiecte eoliene locale, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, a devenit primul investitor din domeniu care a luat decizia de a demonta turbinele eoliene dintr-un parc acuzând impactul negativ al multiplelor schimbări legislative din ultimii ani.

“În urma reglementărilor legislative adoptate de Guvern în ultimii doi ani şi a incertitudinii din piaţa de energie regenerabilă, Monsson Group a decis împreună cu partenerii din proiect demontarea turbinelor eoliene din CEE Târguşor de 27 MW (judeţul Constanţa). Din păcate, schimbarea majoră a legislaţiei energiilor regenerabile nu mai permite proiectului să se mai încadreze în parametrii economici estimaţi iniţial, devenind nefezabil din punct de vedere financiar. Astfel, s-a decis demontarea turbinelor eoliene”, spune Sebastian Enache, business development manager al Monsson Group.

Compania mai spune că va păstra infrastructura parcului eolian şi staţia de transformare.

“Parcul eolian de la Târguşor are o capacitate totală de 27 MW, a fost instalat în 2012, dar nu a fost niciodată pus în funcţiune, pe fondul contextului legislativ nefavorabil investiţiilor în domeniu”, a mai spus Sebastian Enache.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO