Energie

Producţia de petrol american de şist nu a mai crescut atât de rapid de când preţurile petrolului se situau la 100 de dolari barilul

Producţia de petrol american de şist nu a mai crescut...

Autor: Catalina Apostoiu

15.02.2018, 00:00 314

Companiile americane din sectorul petrolului de şist produc ţiţei într-un ritm record, putând depăşi cererea la nivel mondial şi inversa fragile redresare a pieţei petroliere, avertizează Agenţia Internaţională pentru energie, potrivit Wall Street Journal. 

Producţia americană creşte în 2018 chiar mai rapid decât anii de boom 2011-2014, când preţurile petrolului se situau la 100 dolari pe baril, se arată într-un raport recent al agenţiei.

Diferenţa: acum preţurile sunt cu aproximativ 40% mai mici. Situaţia „aduce în memorie primul val de creştere a producţiei de petrol american de şist“, când petrolul american a inundat piaţa generând o ofertă excedentară la nivel mondial şi trimiţând preţurile la pământ cu peste patru ani în urmă, potrivit IEA. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO