Energie

RADET a finalizat doar 54 din cele 75 de avarii majore ce puneau în pericol furnizarea căldurii. "Lipsa investiţiilor duce la posibilitatea producerii unor noi avarii în perioada următoare"

RADET a finalizat doar 54 din cele 75 de avarii majore ce...

Autor: Aurelia Alexa - Mediafax

09.10.2015, 16:43 414

RADET Bucureşti informează, vineri, că în perioada 1 mai - 9 octombrie, echipele RADET au finalizat 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau în pericol furnizarea agentului termic către consumatori, precizând că începerea lucrărilor de revizie tehnică a fost afectată de lipsa fondurilor, care a dus la întârzieri în aprovizionarea cu anumite categorii de materiale, de numărul mare de avarii neprogramate apărute şi care trebuiau remediate, precum şi de decalajul dintre data planificată pentru începerea reviziei (15 aprilie) şi data de sistare efectivă a furnizării agentului termic pentru încălzire, respectiv 27 aprilie 2015.

"Lipsa investiţiilor majore în ultimii ani necesare efectuării lucrărilor de reabilitare a reţelei de termoficare duce la posibilitatea producerii unor noi avarii în perioada următoare", precizează RADET.

Regia mai avertizează că reţeaua de termoficare a muncipiului Bucureşti are durata de funcţionare depăşită, având în vedere că aproape 800 de kilometri de conductă de reţea primară de transport apă fierbinte şi aproximativ 1.800 de kilometri de reţea secundară de distribuţie a apei calde de consum şi a agentului termic de încălzire au o vechime de peste 20 ani.

Dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie vor funcţiona în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Acestea pot fi semnalate, gratuit, la numărul 0800.820.002.

RADET precizează că face eforturi pentru ca bucureştenii să beneficieze în sezonul de încălzire 2015 - 2016 de apă caldă şi căldură la parametrii contractuali corespunzători. RADET reaminteşte că, în data de 27 iulie, RADET Bucureşti a obţinut suspendarea provizorie a executării silite impuse de ELCEN prin dosarul de executare nr. 3201 / 2015, până la judecarea pe fond a contestaţiei la executarea silita, în dosarul 23.782/301/2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO