Energie

​Radu Mustaţă, Sales Director Marsh Romania: Riscul politic poate determina de cele mai multe ori viabilitatea unui proiect

​Radu Mustaţă, Sales Director Marsh Romania: Riscul...

Autor: Georgiana Mihalache

20.02.2017, 17:38 165

Riscul politic joacă un rol important în momentul în care investitorii decid să intre pe pieţe internaţionale, însă România nu este clasată în rândul ţărilor cu potenţial de risc politic sau de terrorism a spus Radu Mustaţă, sales director Marsh Romania, invitat la conferinţa ZF Power Summit 2017.

,,În momentul în care mergem în teritorii internaţionale ca investitori, riscul politic poate determina de cele mai multe ori viabilitatea unui proiect. Pe locul 1 în topul celor mai emergente riscuri în 2017 este riscul politic. Din perspectiva asigurărilor, riscul politic poate fi tradus într-un produs de asigurare competitivă”, a spus Radu Mustaţă.

Alte declaraţii ale lui Radu Mustaţă:

,,Principalele riscuri acoperite sub această clasă sunt războiul, terorimul, răscoalele civile, violenţă socială, dar şi privarea de beneficiile investiţiei şi targetarea companiilor străine în anumite geografii.

România nu este clasată ca una dintre ţările cu potenţial de risc politic sau de terorism. Avem situaţii internaţionale unde au fost forţate exproprieri sau naţionalizări ale activelor, deci vorbim de pierderi financiare serioase. Acolo unde vedem un risc, există şi soluţii”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO