Energie

Războiul se acutizează. Fondul Proprietatea cere penalizarea membrilor AG care au numit noul directorat Hidroelectrica

Războiul se acutizează. Fondul Proprietatea cere...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.07.2017, 17:15 1226

Fondul Proprietatea solicită convocarea Adunării Generale a Acţionarilor Hidroelectrica pentru a revoca hotărârea Consiliului de Supraveghere prin care au fost numiţi noii membri ai directoratului Hidroelectrica.

„Aprobarea iniţierii de către Hidroelectrica a unei acţiuni în răspundere împotriva acelor membri ai consiliului de supraveghere al SPEEH Hidroelectrica SA, numiţi prin Hotărârea AGA nr. 5/2017 şi nr. 8/2017, care au aprobat, în şedinţa din 5 iulie 2017, numirea membrilor Directoratului societăţii, pentru daunele produse societăţii prin aprobarea acestei numiri contrar reglementărilor interne şi legale în vigoare”, se arată în anunţul Hidroelectrica.

Acum două zile, Fondul Proprietatea (FP), acţionar cu 20% la Hidroelectrica, acuza Ministerul Energiei, care deţine restul de acţiuni la Hidroelectrica, de faptul că vrea să schimbe structura contractelor de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere al companiei pentru a permite numirea ca membri în board a două persoane cu funcţii de conducere la Petrom şi Electrocentrale Bucureşti (ELCEN). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO