Energie

Răzvan Nicolescu, ministrul energiei: Este absolut strategic să păstrăm ciclul nuclear integrat în România

Mediafax a organizat ieri a XII-a ediţie a conferinţei pe teme energetice Mediafax Talks About Energy

Mediafax a organizat ieri a XII-a ediţie a conferinţei pe teme energetice Mediafax Talks About Energy

Autor: Roxana Petrescu

01.10.2014, 00:06 560
Reorganizarea sectorului energiei nu­cleare bate pasul pe loc de patru luni de zile în contextul în care Nuclearelectrica, firma care produce 20% din energia României, nu a lansat procedurile în vederea selectării unui consultant pentru o strategie, iar Com­pania Naţională a Uraniului (CNU) ridică din umeri şi spune că nu ea face pro­cedura.
 
Răzvan Nicolescu, mi­nistrul energiei, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe pe teme energetice orga­nizată de Mediafax, că si­tuaţia este inacceptabilă şi că va lua măsuri.
 
„Este inacceptabil ca dumneavoastră şi colegii dumneavoastră de la Nuclearelectrica să aveţi nevoie de patru luni de zile să selectaţi un consultant“, a declarat Nicolescu, adresându-i-se lui Ioan Moraru, directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului, prezent în sală. Totuşi, ministrul Nicolescu nu a explicat de ce ministerul Energiei, în calitate de acţionar majoritar al Nuclearelectrica şi al CNU, nu a dispus executarea acetei strategiei până acum. „O să vorbesc şi cu dumneavoastră şi cu Nu­clear­electrica. Păstrarea ciclului nuclear integrat în România este strategică, dar vrem să facem acest lucru eficient. De peste patru luni de zile întârzie acest lucru, este inacceptabil şi voi lua măsuri. Este un lucru absolut strategic şi aveţi responsabilitatea de a conduce aceste companii“, a mai spus Răzvan Nicolescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO