Reindustrializarea României. Preşedintele Chimcomplex Borzeşti: Ar trebui să avem în vedere deschiderea unei fabrici de îngrăşăminte chimice în Dobrogea

21 iun 2017 Autor: Roana Rotaru

România importă produse chimice de 8 mld. euro şi exportă de doar 2 mld. euro anual, în contextul în care producţia din industria chimică a scăzut cu mai bine de jumătate în ultimii 25 de ani, a spus ieri Virgiliu Băncilă, preşedintele combinatului Chimcomplex Borzeşti, prezent la conferinţa „Perspectivele industriei chimice româneşti“, un eveniment organizat în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.
 
„În 1990, industria chimică a realizat o producţie de 36 mld. euro. În 2015, după mai bine de 20 de ani, valoarea producţiei a scăzut dramatic, ajungând la 15 mld. euro. În România a dispărut producţia de cauciuc sintetic, fibră sintetică, polistiren, polietilenă... nu mai vorbesc de  pesticide, o piaţă de 60 mil. euro în care totul se aduce din import pentru că nu se mai fabrică pesticide sau îngrăşminte chimice local, deşi ţara are nevoie“, a spus preşedintele combinatului Chimcomplex Borzeşti, parte a grupului Serviciile Comerciale Române (SCR), deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza. Specialiştii din industria chimică consideră că industria în care activează ar trebui revitalizată, atât pentru faptul că România deţine importante resurse naturale ce pot fi valorificate superior, precum gaze naturale, cărbune, ţiţei, sare dar şi alte materii prime, cât şi pentru că România are facultăţi de chimie de prestigiu în toate centrele universitare importante din ţară.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2017

 
Cuvinte cheie:
chimcomplex
, presedinte
, ingrasaminte
, deschidere
, dobrogea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide