Energie

România pe lista OMV de ţări unde grupul îşi va reduce reţeaua de benzinării

OMV va reduce în trei ani reţeaua de benzinării din mai multe ţări. România se află pe lista grupului austriac (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Autor: Carol Dan

22.11.2012, 11:45 1028

Grupul austriac OMV, proprietarul OMV Petrom, va reduce în următorii trei ani numărul de benzinării, atât din România, cât şi din alte ţări, dar nu se va retrage de pe nicio piaţă, a declarat şeful activităţilor de rafinare şi marketing din companie, Manfred Leitner.

"În trei ani ne gândim să reducem reţeaua de benzinării, nu doar în România, dar nu avem un plan de retragere de pe nicio piaţă", a afirmat Leitner.

OMV Petrom are în România o reţea de circa 550 de benzinării.

OMV a anunţat, anul trecut, că noua strategie a grupului, valabilă până în 2021, vizează renunţarea la active de un miliard de euro din partea de rafinare şi marketing şi concentrarea pe producţia de hidrocarburi şi energie electrică.

Tot în 2011 grupul austriac a comunicat că strategia vizează ieşirea de pe unele pieţe şi consolidarea pe altele.

În decembrie 2011, OMV a arătat că are discuţii cu compania Optima, deţinută de o companie de stat din Rusia, privind vânzarea benzinăriilor din Croaţia şi Bosnia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO