Romgaz are producţie în scădere, dar încearcă să-şi extindă activitatea de înmagazinare a gazelor

3 sep 2014 Autor: Radu Bostan

Romgaz Mediaş (simbol bursier SNG) este cea mai mare şi mai profitabilă companie de stat, dar activează pe o piaţă care s-a restrâns puternic în ultimii ani, iar businessul se dezvoltă greu în condiţiile în care ambiţiile companiei se limitează la sectorul gazelor.
 
WikiZF: Profilul companiei Romgaz Mediaş
 
Romgaz a finalizat o investiţie de 27 milioane de euro în extinderea depozitului de gaze naturale Urziceni, amplasat în judeţul Ialomiţa, la 55 de kilometri de Bucureşti. În urma investiţiei, capacitatea depozitului a crescut de la 250 milioane de metri cubi la 360 milioane de metri cubi, iar capacitatea totală a depozitelor Romgaz a crescut de la 2,76 miliarde de metri cubi la 2,8 miliarde de metri cubi. Acum, compania de stat poate păstra sub pământ echivalentul a circa un sfert din consumul anual de gaze al României.
 
Serviciul de înmagazinare a gazelor naturale pe care Romgaz îl prestează pentru diverse companii la preţuri reglementate a avut o pondere de 9% în cifra de afaceri a companiei de anul trecut, care s-a ridicat la 881 milioane de euro.
 
„Activitatea de înmagazinare este a doua ca importanţă pentru Romgaz. Pe măsură ce explorarea şi gazul se vor epuiza, ponderea activităţii va creşte“, iar Romgaz ar putea dobândi un rol regional mai important, a spus Virgil Metea, directorul general al companiei, ieri la inaugurarea investiţiei de la Urziceni.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.09.2014

 
Cuvinte cheie:
romgaz
, extindere
, activitate
, gaze
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide