Energie

Romgaz, companie care stă pe cash şi depozite de peste 530 mil. euro, îşi caută director financiar

Romgaz, companie care stă pe cash şi depozite de peste...

Autor: Roxana Petrescu

12.01.2017, 00:05 1043

Romgaz (SNG), cel mai mare producător local de gaze naturale, dar şi una dintre cele mai bogate companii din România, îşi caută un director economic, de identificarea candidatului ideal ocupându-se George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri locali. 

Din punctul de vedere al cifrelor, Romgaz este una dintre cele mai ape­tisante companii locale. Potrivit ra­por­tului prublicat pe primele nouă luni ale anului trecut, cel mai recent, Romgaz avea 2,4 miliarde de lei (circa 533 de milioane de euro) care se „odihneau” sub formă de numerar, depozite sau tilturi de stat. 

Romgaz a terminat primele nouă luni ale anului trecut cu un business de 2,4 miliarde de lei, cu 18% mai mic faţă de perioada similară din 2015, şi cu un profit net de aproape 714 milioane de lei, cu circa 27% mai mic faţă de primele trei trimestre din 2015, performanţa com­paniei fiind afectată de scăderea ac­cen­tuată a cererii de gaze pe plan local. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO