Energie

Romgaz va plăti pe 29 noiembrie dividendele speciale cerute de Guvern. Statul va primi 523,4 mil.lei

Romgaz va plăti pe 29 noiembrie dividendele speciale...

Autor: Dan Straut, Mediafax

06.11.2017, 18:21 390

„Au dreptul să încaseze dividende suplimentare acţionarii Romgaz înscrişi în Registrul Acţionarilor ţinut de către Depozitarul Central SA la data de înregistrare 8 noiembrie 2017; Ex-Data este 7 noiembrie 2017. Valoarea dividendului suplimentar brut este 1,94 lei/acţiune, impozitul pe dividende aferent fiind reţinut la sursă în cota prevăzută de lege. Conform prevederilor din Codul Fiscal, cota standard de impozitare a dividendelor este 5%”, se arată în comunicatul Romgaz.

Potrivit societăţii, plata dividendelor suplimentare „este supusă prevederilor generale în materia prescripţiei, fiind prescriptibilă în termen de 3 (trei) ani de la data începerii plăţii”.

Comisioanele bancare percepute de Depozitarul Central şi de BRD pentru plata dividendelor suplimentare nete în lei sunt suportate de Romgaz, precizează compania.

Întreaga emisiune de dividende speciale, aferentă unui număr de 385,4 milioane de acţiuni, valorează 747,7 milioane de lei. Statul român, care deţine – prin Ministerul Energiei – puţin peste 70% din acţiunile Romgaz, va încasa 523,4 milioane de lei din aceste dividende speciale, ceilalţi acţionari urmând să primească în total 224,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO