Energie

Rompetrol are un buget de investiţii de 200 milioane de dolari

Rompetrol are un buget de investiţii de 200 milioane de...

Autor: Roxana Petrescu

04.01.2016, 00:05 267
KMG International, fostul grup Rompetrol, spune că pentru anul acesta are un buget de investiţii de 200 de milioane de dolari, sumă similară cu cea de anul trecut, numai că în 2016 banii se vor duce mai ales spre consolidarea prezenţei companiei în regiunea Mării Negre, în timp ce anul trecut banii s-au dus mai ales în revizia rafinăriei Petromidia, cea mai mare din România.
 
Cifra privind bugetul de investiţii pentru anul acesta vine în contextul în care KazMunayGas, compania kazahă de stat care controlează KMG International, are pe masă o ofertă din partea unui grup chinez, CEFC China Energy Company Limited, pentru preluarea unui pachet de acţiuni din grup. Reuters a scris la finalul anului trecut că cele două părţi ar fi bătut palma pentru 51% din KMG International, entitatea înregistrată în Olanda prin care este controlată rafinăria Petromidia şi cele 730 de puncte de alimentare ale grupului din România, într-o tranzacţie de 0,5-1 mld. dolari. Oficial însă, kazahii nu au indicat niciun procent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO