Energie

Rompetrol prelungeşte contractul pentru birourile din City Gate şi îşi extinde birourile

Rompetrol prelungeşte contractul pentru birourile din...

Autor: Bogdan Alecu

27.12.2016, 21:20 889

Grupul Rompetrol, controlat de compania kazahă de stat KazMunaiGaz, a semnat pentru prelungirea contractului cu GTC în ceea ce priveşte un spaţiu de birouri de 9.500 mp în turnurile City Gate din Piaţa Presei, potrivit unor surse ZF din piaţa imobiliară. Contractul de închiriere este evaluat la circa 1,8 - 2 mil. euro anual, potrivit estimărilor ZF. În tranzacţie Rompetrol a fost reprezentat de CBRE.

Rompetrol şi-a consolidat birourile în City Gate în 2010. Contractul iniţal prevedea o chirie de circa 2 mil. euro anual, luând în calcul şi costurile de administrare pentru un spaţiu de 9.300 mp. Printre vecinii Rompetrol se numără Microsoft şi Telekom. Iniţial, Rompetrol avea în 2008 un plan pentru un proiect propriu de 300 mil. euro pe un teren de 4,4 hectare, însă acesta a fost abandonat din cauza crizei.

În luna aprilie a acestui an şi Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de un miliard de euro, şi-a prelungit contractul pentru birourile din City Gate cu cinci ani.

Bogdan Jigman, director general al GTC împreună cu Miroslav Majoros, CEO al Telekom România, au semnat în aprilie anul acesta acordul de prelungire a contractului de închiriere pentru încă cinci ani în proiectul City Gate din Piaţa Presei aruncând în aer o înţelegere semnată în noiembrie 2014 între grupul Telekom şi omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Contractul prin care Telekom închiriază pentru încă cinci ani 13.000 mp din proiectul City Gate a reprezentat tranzacţia primului semestru pe piaţa de birouri din Bucureşti. În birourile de clasă A din Capitală chiriile variază între 14 şi 19 euro lunar în funcţie de zonă, astfel că valoarea contractului semnat de Telekom cu GTC poate fi estimată la 10-13 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

Compania imobiliară GTC a achiziţionat în primăvară şi un pachet de 41,1% din acţiunile Bucharest City Gate, proprietarul indirect al proiectului de birouri City Gate din Piaţa Presei.

Astfel, GTC deţine acum integral cele două clădiri din Piaţa Presei, unde anterior era partener cu fondul de investiţii Bluehouse Capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO