Energie

Rompetrol Rafinare, profit de 57,5 mil. dolari în primul semestru al anului

Rompetrol Rafinare, profit de 57,5 mil. dolari în primul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.08.2017, 20:25 248

Grupul Rompetrol Rafinare, unul dintre cele mai mari din România, a avut o cifră de afaceri netă de 1,3 miliarde de dolari şi profit EBITDA de 57,5 milioane de dolari în primele şase luni.

„Grupul Rompetrol Rafinare a atins în semestrul I 2017 o cifră de afaceri consolidată brută de peste 1,718 miliarde USD, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, fiind influenţată în principal de volatilitatea cotaţiilor internaţionale pentru prodsele petroliere”, se arată în raportul publicat de companie pe Bursa de la Bucureşti.

Grupul Rompetrol este controlat de Kazmunay Gaz din Kazahstan şi indirect de un investitor chinez.

„În semestrul I al anului 2017 preţurile la ţiţei au fost puternic influenţate de volumele suplimentare de ţiţei provenite din creşterea producţiei în încercarea producătorilor de a realiza aceleaşi venituri în condiţiile în care preţurile unitare au fost relativ scăzute. Începutul de an a fost caracterizat de valori ridicate ale cotaţiilor, care ulterior au intrat pe o direcţie descendentă constantă datorită volumelor mari de ţiţei existente pe piaţa internaţionala. Astfel media cotaţiilor pentru ţiţeiul de tip Brent s-a situat în jurul valorii de $52/bbl, în creştere semnificativă faţă de $40/bbl în perioada similară a anului 2016”, se arată în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO