Energie

Salariile din Hidroelectrica, cea mai profitabilă firmă din energie, vor creşte cu 15%, dar parcul de hidrocentrale este neschimbat de 10 ani

Salariile din Hidroelectrica, cea mai profitabilă firmă...

Autor: Roxana Petrescu

24.05.2018, 22:00 2198
♦ În ultimul deceniu, s-au pus în funcţiune centrale hidroelectrice şi microhidrocentrale cu o putere instalată de numai 384 MW, în aceeaşi perioadă fiind ridicate de aproape 8 ori mai multe turbine eoliene ♦ În 2016, Hidroelectrica a avut un grad de realizare a investiţiilor de 28,3%, în timp ce anul trecut a ajuns la 62% ♦ La final însă, Hidroelectrica a devenit cea mai profitabilă firmă din energie, angajaţii companiei urmând să primească salarii cu 15% mai mari, fără niciun plan de dezvoltare concret.

„Salariul mediu net va creşte anul acesta cu 15%”, a de­cla­rat Bogdan Badea, directorul ge­neral al Hidroelectriaca, cel mai mare producător de energie din România.

Potrivit informaţiilor disponibile, anul trecut salariul mediu brut de bază era de circa 3.273 lei, ceea ce înseamnă că netul era de aproximativ 2.301 lei. După această creştere, netul mediu al angajaţilor Hidroelectrica va ajunge la circa 2.650 lei, potrivit estimărilor ZF. Hidroelectrica a terminat primele trei luni ale anului cu venituri din exploatare de 974 mil. lei şi cu un profit net de 485 mil. lei, ambii indicatori fiind în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, în ciuda unui preţ mai mic al pieţei la energie.

Pornind de la aceste rezultate, com­pania este cea mai profitabilă din segmentul energetic, jumătate din toate încasările fiind convertite în profit net.

Compania a avut anul trecut venituri din exploatare de 3,28 de miliarde de lei şi un profit net de 1,36 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO