Energie

Samsung nu ratează valul criptomonedelor: Gigantul sud-coreean a anunţat că va mări producţia de microprocesoare specializate pe minare

Samsung nu ratează valul criptomonedelor: Gigantul...

Autor: Răzvan Botea

03.02.2018, 10:48 629

Samsung nu ratează valul cripto: Gigantul sud-coreean a anunţat că va mări producţia de  microprocesoare specializate pe minare

Samsung a anunţat în ultimul raport financiar de săptămâna aceasta că va mări producţia de microprocesoare folosite la minarea de criptomonede datorită cererii mari, conform CNN.

Utilizatorii minează bitcoin şi alte monede virtuale folosind computere care rezolvă ecuaţii matematice complexe. Acele computere au nevoie de componente din ce în ce mai performante.

Experţii şi-au exprimat îngrijorările privind impactul asupra mediului al cererii imense de energie pe care o manifestă minarea criptomonedelor, aceasta având loc în mare parte în China.

Apogeul pe care l-a atins preţul monedelor digitale anul trecut a trezit într-un mod puternic interesul în minare. Bitcoin, la momentul redactării materialului, are valoarea de 9.380 de dolari, aproape de 10 mai mare decât valoarea acestuia de acum un an.

Samsung a refuzat să ofere informaţii despre cine sunt principalii cumpărători ai microprocesoarelor pentru minare.

Compania este bine poziţionată pentru a capitaliza cererea în creştere. De curând a depăşit Intel la valoarea încasărilor din vânzarea microprocesoarelor, devenind cel mai mare producător de astfel de componente din lume.

Cercetarea, dezvoltarea şi producţia de noi microprocesoare au nevoie de sume uriaşe de bani.

Deşi piaţa microprocesoarelor pentru minare este în creştere, analiştii spun că aceasta cel mai probabil va rămâne o sursă relativ mică de venit pentru Samsung.

„Cred că impactul noului business este încă foarte mic”, a spus SK Kim, analist al băncii de investiţii Daiwa.

Acesta previzioneză că vânzările din aceste componente pentru minare vor constitui mai puţin de 1% din totalul vânzărilor companiei Samsung.  Gigantul sud-coreean a raportat încasări de 224 mld. dolari în 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO