Energie

Selgros îşi face un parc solar pe acoperişul magazinului din Pantelimon

Selgros îşi face un parc solar pe acoperişul magazinului din Pantelimon

Autor: Roxana Petrescu

28.08.2012, 11:06 1648

SELGROS CASH&CARRY, unul dintre cei mai mari zece jucători din comerţul local, care anul trecut a avut afaceri de circa 780 de milioane de euro, face primul pas spre producţia de energie electrică, firma luând decizia de a monta un parc solar pe acoperişul unuia dintre cele 19 magazine deţinute.

Decizia Selgros vine în contextul în care mulţi specialişti spun că energia solară va fi zona din care se va naşte al doilea boom al regenerabilelor după eoliene, mai ales ţinând cont de schema de sprijin foarte generoasă pentru parcurile fotovoltaice.

"Panourile fotovoltaice sunt amplasate pe acoperişul magazinului nostru din Pantelimon. Este vorba doar de prima investiţie, vor urma şi altele, întotdeauna deasupra unor magazine Selgros", spune Alexandru Vlad, director executiv al Selgros Cash & Carry România. Potrivit Transelectrica, capacitatea proiectului va fi de circa 1 MW termenul de punere în funcţiune fiind jumătatea lunii noiembrie.

Reprezentantul Selgros nu precizează la cât s-ar putea ridica investiţia, dar potrivit informaţiilor disponibile, pentru fiecare megawatt într-un parc solar sunt necesare circa două milioane de euro, costul echipamentelor fiind în continuă scădere.

Citiţi mai mult despre afacerile cu energie iniţiate de Selgros pe ZF Corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO