Energie

Sevil Shhaideh, fostul vicepremier al României, implicată în alegerea noului CEO de la Petrom, o scoţiancă angajată de gigantul petrolier BP?

Sevil Shhaideh, fostul vicepremier al României,...

Autor: Roxana Petrescu

09.01.2018, 17:17 2943

Sevil Shhaideh, fostul vicepremier al României (PSD) este membru din partea statului român, acţionar cu 20%, în Consiliul de Supraveghere al Petrom, a doua cea mai mare companie din România şi cel mai mare contribuabil la buget.

Shhaideh a fost numită în Cosiliul de Supraveghere al Petrom în octombrie, anul trecut, după ce a plecat din guvernul Tudose.

În acelaşi timp, conform datelor publicate pe site-ul Petrom, Sevil Shhaideh este membru în Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare al companiei.

„Principalul rol al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare este de a fi implicat în planul de succesiune a Directoratului, având responsabilitate deplină asupra procesului de selecţie a candidaţilor pentru numirea în Directorat. De asemenea, Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare are dreptul de a face recomandări cu privire la propunerea de candidaţi pentru numirea în Consiliul de Supraveghere”, se arată pe site-ul Petrom.

În Comitetul de Nominalizare responsabil pentru succesiune preşedinte este Rainer Seele, CEO-ul OMV. Ceilalţi mebri sunt Manfred Leitner (Vicepreşedinte), Sevil Shhaideh (membru) şi Joseph Bernhard Mark Mobius, Franklin Templeton (membru).

„Selectarea Christinei Verchere a avut loc după o evaluare complexă şi detaliată a candidaţilor externi şi interni, condusă de Consiliul de Supraveghere”, se arată în comunicatul dat azi de Petrom prin care s-a anunţat schimbarea de la vârful companiei.

Sevil Shhaideh nu a putut fi contactată de Ziarul Financiar.

Statul român are doi membri în Consiliul de Supraveghere al Petrom. Pe lângă Shhaideh, al doilea membru este Radu-Spiridon Cojocaru, apropiat de Călin Popescu Tăriceanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO