Energie

Statul caută consultant ca să facă fondul de investiţii de 1 mld. dolari cu Rompetrol. Mai trebuie rezolvate sechestrul pe Petromidia, ancheta DIICOT şi vânzarea de acţiuni

Statul caută consultant ca să facă fondul de...

Autor: Roxana Petrescu

02.09.2016, 00:05 506

Statul român caută consultant care să-i arate calea în realizarea fondului de investiţii kazaho-român de un miliard de dolari alături de Rompetrol, grupul petrolier controlat în tota­litate de compania kazahă Kaz MunayGas.

 
În această misiune, statul este repre­zentat de Societatea de Administraţie a Participaţiilor din Energie (SAPE), firmă care s-a înfiinţat prin cumularea parti­cipaţiilor minoritare pe care statul le mai avea în companii energetice privatizate şi care până în acest moment s-a remarcat prin pierderea proceselor cu grupuri precum Enel sau E.ON la Curtea de Arbitraj de la Paris.
 
„Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie organizează pro­cedura de selecţie de oferte pentru achi­ziţionarea serviciilor de consultanţă, asis­tenţă şi reprezentare juridică a SAPE pe parcursul derulării etapelor înfiinţării Fondului Kazah-Român”, se arată în anunţul publicat pe pagina de prezentare a instituţiei pe 31 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO