Energie

Strângerea de mână care propulsează pieţele: Preţul petrolului urcă la maximul ultimelor două săptămâni, după ce Rusia şi Arabia Saudită anunţă că doresc extinderea plafonării producţiei de petrol

Strângerea de mână care propulsează pieţele: Preţul...

Autor: Ştefan Stan

15.05.2017, 15:31 666

Preţul petrolului a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni, după ce Arabia Saudită şi ministrul rus de energie au anunţat că sunt în favoarea extinderii programului de plafonare a producţiei pentru încă nouă luni, scrie Bloomberg. 

Futures au crescut cu 2,8% în New York, urcând la cel mai ridicat nivel de tranzacţionare din ultimele două săptămâni. În timp ce producţia a început să scadă odată cu 1 ianuarie, rezervele globale nu sunt la nivelele ţintite de OPEC şi de aliaţii săi, potrivit lui Khalid Al-Falih, ministru saudit al energiei. Preţul petrolului a urcat luni cu 3,49%, la o valoare de 49,51 dolari barilul. 

Miniştrii OPEC au căzut de acord că plafonarea trebuie să fie extinsă până în primul trimestru din 2018, la acelaişi volum de reducere a producţiei.

”În timp ce anunţul ar trebui să înlăture nişte îngrijorări legate de piaţă şi de unde se va duce preţul petrolului pe termen scurt, având în vedere sentimentul actual din pieţe, nimeni nu poate psune cu certitudine că avansul preţurilor va rămâne pentru prea multă vreme”, a spus Amrita Sen, analist şef pe petrol la Energy Aspects din Londra. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO