Energie

Strategia energetică 2030: Statul va menţine pachetul de control în energia nucleară, transportul de gaze şi energie. Restul se poate privatiza. Vedeţi aici documentul pentru un domeniu de 30 mld. euro

Strategia energetică 2030: Statul va menţine pachetul...

Autor: Roxana Petrescu

16.11.2016, 13:29 1009

Proiectul de strategie energetică până în 2030 a fost lansat în dezbatere publică, acesta fiind unul dintre cele mai importante documente aşteptate de un domeniu de peste 30 de miliarde de euro şi unul dintre principalele obiective asumate de guvernul Cioloş pentru acest domeniu.

Astfel, potrivit documentului statul vrea să-şi menţină controlul asupra transportului de gaze şi energie, precum şi pe lanţul valoric în domeniul nuclear, dar restul participaţiilor pot fi cedate dacă vor exita condiţii de piaţă avantajoase.

“Pe măsură ce pieţele devin tot mai competitive şi stabile iar condiţiile economice mai avantajoase, statul poate valorifica pachete de acţiuni în societăţile cu activitate de producţie, distribuţie şi furnizare, respectiv în industria petrolului şi gazelor, prin intermediul pieţei de capital. La orizontul anului 2030 este oportun ca statul să continue să deţină participaţii în producţia şi distribuţia de energie electrică şi gaz naturale. Eventualele procese de privatizare trebuie să ţină cont în primul rând de nevoile de investiţii ale companiilor pe termen mediu şi lung”, se arată în documentul publicat aseară pe site-ul Ministerului Energiei. 

Citiţi Strategia Energetică a României aici 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO