Energie

Tinmar Energy trece în liga secundă a furnizorilor de energie după scăderea cotei de piaţă de la 9% la 3%

Tinmar Energy trece în liga secundă a furnizorilor de...

Autor: Roxana Petrescu

21.06.2018, 00:07 1746

Anul 2017, unul dintre cei mai delicaţi din piaţa energiei, îşi pune amprenta asupra rezultatelor Tinmar Energy, trader de energie controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, care reuşise să devină al doilea cel mai puternic comerciant de electricitate din România.

Datele de la Ministerul Finanţelor arată că anul trecut Tinmar Energy, cea mai importantă firmă din grupul Tinmar, a înregistrat o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei, cu aproape 30% mai mică faţă de rezultatul din 2016.

Mai mult, compania a raportat pierderi de 29 de milioa­ne de lei faţă de profitul de 14 milioane de lei din 2016.

Reprezentanţii companiei nu au comentat rezultatele, dar scăderea de business este vizibilă şi în cota de piaţă pe care Tinmar Energy o mai deţine în sectorul concurenţial al furnizării de energie.

Astfel, dacă la finalul anului 2016 compania era al doilea cel mai mare furnizor de energie din segmentul concurenţial cu o cotă de 9,1%, anul trecut Tinmar mai avea o cotă de numai 4,53%.

Datele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că scăderea cotei de piaţă a companiei a continuat şi anul acesta, astfel că la finalul lunii februarie compania nu mai avea decât 3,25% din piaţa de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO