Energie

Transelectrica vrea să vândă obligaţiuni pentru a-şi finanţa investiţiile

Toni Teau: În 2017-2018 ne aşteptăm la un boom al investiţiilor care să atragă şi un necesar al surselor de finanţare

Toni Teau: În 2017-2018 ne aşteptăm la un boom al investiţiilor care să atragă şi un necesar al surselor de finanţare

Autor: Radu Bostan

26.03.2015, 08:07 827
Transportatorul de energie Transelectrica (simbol bursier TEL) estimează o creştere a in­vestiţiilor în anii 2017 şi 2018, soluţia de finanţare preferată de directorat fiind o nouă emisiune de obligaţiuni.
 
În decembrie 2013, compania a atras 200 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni. Transelectrica le plăteşte investitorilor o dobândă de 6,1% pe an timp de cinci ani.
 
„În 2015, pentru finanţarea investiţiilor vom folosi cu prioritate fondurile din emisiunea de obligaţiuni. În anii următori, în situaţia în care va fi nevoie, vom apela la credite bancare, la credite de la instituţii financiare internaţionale, dar să nu uităm că mai avem un rest de 700 milioane de lei (din plafonul aprobat de AGA pentru obligaţiuni - n. red.). Din punctul meu de vedere, am merge pe emisiunea de obligaţiuni, pentru că am avea o volatilitate mai redusă din cursul de schimb şi dobândă“, a spus Toni Teau, directorul general al Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO