Energie

Transgaz: Pentru România şi pentru noi este important ca resursele din Marea Neagră să fie preluate de sistemul naţional de transport. Ce e în plus se exportă

Transgaz: Pentru România şi pentru noi este important...

Autor: Roxana Petrescu

11.03.2016, 19:00 779
Transgaz spune că până în 2019 proiectul care va conecta gazul din Marea Neagră cu ţărmul românesc şi mai de­par­te cu consumatorii din Austria va fi gata în urma unei investiţii de 550 mil. euro.
 
Compania care administrează infra­structura de transport al gazelor naturale spune că esenţial pentru România a fost ca piaţa locală să devină punctul de in­trare pentru resursele care se prefi-gurează la mari adâncimi offshore. Mai departe, cum autorităţile locale nu pun pe masă niciun plan pentru transformarea acestor bogăţii în valoare adăugată pentru economia românească, este foarte posibil ca resursa locală să fie bază de creştere pentru economia Austriei.
 
„Prin implementarea proiectului BRUA şi a altor proiecte complementare din amonte se asigură transportul spre România şi spre pieţele europene al unor volume de gaze naturale din regiunea Cas­pică, ceea ce conduce la diversificarea surselor de alimentare şi creşterea sigu­ranţei în aprovizionarea cu gaze naturale. Conducta de transport de gaze naturale BRUA va fi proiectată astfel încât să asi-gure un flux de gaze bidirecţional, astfel putându-se vehicula gaze dinspre Un­garia spre Bulgaria. Mai mult, atât pentru România, cât şi pentru Transgaz este important ca gazele din Marea Neagră să fie preluate în Sistemul Naţional de Transport. În condiţiile în care resursele suplimentare din Marea Neagră, regiunea Caspică sau din alte surse depăşesc cu mult cererea de gaze naturale la nivel naţional, acestea vor putea fi exportate prin interconectările existente“, spun reprezentanţii Transgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO