Energie

Tranzacţie surpriză: Foştii acţionari s-au întors în Energobit Cluj după ce au vândut compania în urmă cu 5 ani

Tranzacţie surpriză: Foştii acţionari s-au întors...

Autor: Dana Ciriperu

05.09.2017, 14:14 6308

EnergoBit SA, una dintre cele mai importante companii furnizoare de servicii şi echipamente pentru reţelele electrice de joasă, medie şi înaltă tensiune în sectorul energetic, a primit o injecţie de capital de aproximativ 40 milioane lei de la acţionarii existenţi, destinată susţinerii creşterii companiei prin asigurarea de capital de lucru, extinderii capacităţilor actuale de producţie şi a dezvoltării de noi produse şi servicii.

Această injecţie de capital este făcută de cei trei fondatori Ştefan Gadola, Pál Péter şi Ioan Socea, care vor lucra mai strâns cu echipa de management condusă de doamna Carmen Neagu cu privire la noile iniţiative de creştere a companiei, şi împreună cu Innova Capital şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) vor coordona dezvoltarea viitoare a companiei.

EnergoBit este un business demarat la începutul anilor ’90 de trei clujeni, Ştefan Gadola, Ioan Socea şi Peter Pal. Creş­terea susţinută a afacerilor le-a atras în 2012 atenţia polonezilor de la Innova Ca­pital, fondul de investiţii controlând în pre­zent businessul EnergoBit.

Una dintre mişcările făcute de EnergoBit anul trecut a vizat chiar mana­gementul companiei, acţionarii grupului numind-o în funcţia de CEO pe Carmen Neagu, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti din domeniul energetic.

Înainte de a veni la EnergoBit, Neagu a fost preşedintele consiliului de administraţie al Transelectrica, transpor­tatorul naţional de energie electrică, în perioada iulie 2013 - mai 2014. De asemenea, Neagu a mai ocupat funcţia de director regional pentru GE Energy, divizia de energie a gigan­tului american GE, prin care americanii sunt prezenţi pe piaţa locală a echi­pa­men­telor destinate segmentului energetic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO