Energie

Un executiv din industria petrolului prezice că preţul va creşte spre 80 de dolari barilul

Un executiv din industria petrolului prezice că preţul...

Autor: Bogdan Cojocaru

24.01.2018, 00:00 240

Preţul petrolului ar putea creşte curând spre 80 de dolari pe baril în contextul amplificării îngrijorărilor că vor scădea livrările producătorilor mari din America de Sud, a afirmat Majid Jafar, CEO al Crescent Petroleum, într-un interviu pentru CNBC .

Crescent Petroleum este un producător de petrol din Emiratele Arabe Unite. Jafar a explicat că preţurile pot exploda dacă în următoarele luni o ţară producătoare majoră, cum este Venezuela, şi-ar reduce semnificativ producţia.

„Iar în privinţa următorilor ani, din cauza deficitului de investiţii acumulat în ultimii ani, îngrijorarea este că vor creşte forţele care împing în sus cotaţiile în contextul continuării avansului economiei globale şi al echilibrării pieţei“, a mai spus Jafar.

Preţurile ţiţeiului au crescut ieri, propulsate de date economice încurajatoare şi de reduceri de producţie efectuate de exportatori majori, printre care OPEC şi Rusia.

Petrolul Brent se tranzacţiona cu 70 de dolari barilul, iar cel destinat pieţei americane cu 64,6 dolari barilul. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO