Energie

Un membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA îşi va da demisia

Un membru al Consiliului de Administraţie al Electrica...

Autor: Raluca Ghinea

10.02.2016, 19:32 469

"Consiliul de Administraţie al Electrica SA a luat act, în şedinta din 10 februarie 2016, de faptul că domnul Michael Adriaan Maria Boersma a decis să renunţe, începând cu data de 1 mai 2016, la calitatea domniei sale de membru în Consiliul de administraţie al companiei", a anunţat societatea de distribuţie şi furnizare a energiei electrice.

Boersma este membru în CA din septembrie 2014, fiind propus de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), al doilea acţionar al Electrica după Ministerul Energiei, cu o participaţie de 8,65%. Statul român controlează, prin Ministerul Energiei, 48,78% din titlurile companiei.

Ca urmare a anunţului privind demisia, Buşu a solicitat Comitetului de nominalizare şi remunerare să demareze procedurile pentru identificarea unor candidaţi care ar putea prelua responsabilităţile de membru în CA de la 1 mai.

Boersma este consultant senior, preşedinte şi membru în consiliul de administraţie al mai multor companii, fundaţii, instituţii şi organisme consultative.

În perioada 2003-2009, el a fost director general şi preşedinte al Essent, cea mai mare companie integrată de utilităţi din Olanda. Anterior, între anii 2000 şi 2003, a deţinut funcţia de preşedinte al Shell Global Solutions.

După plecarea de la Essent, Boersma a ocupat funcţii de membru în consiliile de administraţie la mai multe companii din Olanda, SUA, Germania şi Finlanda.

Consiliul de Administraţie al Electrica este compus în prezent din şapte membri - baroneasa Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma şi Pedro Mielgo Alvarez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO