Energie

Un nou ”El Dorado” al aurului negru: Descoperire uriaşă de un miliard de barili de petrol în largul Mexicului

Un nou ”El Dorado” al aurului negru: Descoperire...

Autor: Ştefan Stan

17.07.2017, 19:35 4041

Aproximativ un miliard de barili de petrol au fost descoperiţi în largul coastei Mexicului, în mijlocul unei supraproducţii la nivel global, scrie Business Insider.

Premier Oil, o companie de petrol şi gaze din Marea Britanie, a anunţat că Puţul Zama a fost prima explorare offshore condusă de o companie privată în Mexic. Premier Oil s-a aliat cu Talos Energy şi Sierra Oil&Gas. Guvernul Mexican a început în 2013 reforme constituţionale care au finalizat monpolul lung de decenii pe care compania de stat Pemex l-a avut , deschizând industria către investitori străini.

Descoperirea de săptămâna trecută a marcat o zi importantă pentru istoria petrolieră din Mexic. Compania italiană de petrol şi gaze Eni a estimat descoperirea făcută la un miliard de barili de petrol.

Premier Oil are un cost de echilibru de aproximativ 25 de dolari per baril. ”La acest nivel, va fi un proiect profitabil cu siguranţă”, a spus Anthony Durrant, CEO al Premier Oil. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO