Energie

Valeriu Binig, partener EY România: Companiile din energie se aşteaptă să apară un comportament disruptiv, o idee inovatoare, pe care dacă o ratezi eşti pierdut

Valeriu Binig, partener asistenţă în tranzacţii EY România

Valeriu Binig, partener asistenţă în tranzacţii EY România

Autor: Roxana Rosu

23.02.2016, 10:57 394

Consumul de energie electrică înregistrat în rândul utilizatorilor casnici este mai ridicat decât în cazul utilizatorilor industriali, a spus la ZF Power Summit 2016, Valeriu Binig, partener asistenţă în tranzacţii EY România.

În România, populaţia consumă mai multă energie electrică decât industria. Potrivit, ANRE, populaţia consumă pentru încălzire mai mult decât toată România pentru energie. UE e obligată să decarboneze, ne îndreptăm spre alte soluţii. Promovarea sălbatică a regenerabilelor, încălzire prin electricitate, în combinaţie cu gaz natural.

Alte declaraţii:

Energia va fi un pretext pentru furnizori, concurenţa va fi pe servicii conexe, să ofere cât mai multe. Avem concurenţă pe clientul de masă, cu aşteptări de confort. Avem nevoie de specialişti în domeniu. Toate marile companii au mai nou chief operations officer. Toţi se aşteaptă să apară un comportament disruptiv, o idee inovatoare, pe care dacă o ratezi eşti pierdut.

Nu mai e vorba de tras trasnformatoare şi linii, ci de a oferi servicii customizate, la populaţie şi companii. Antreprenorii români sunt mai adaptaţi aici.

Companiile din SUA nu asumaseră costurile pentru cazul în care consumatorii nu mai vor smart meter după o vreme şi cer vechiul contor înapoi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO