Energie

Valoarea de piaţă a OMV Petrom creşte cu 1,1 miliarde lei în prima zi de tranzacţionare din 2017

Valoarea de piaţă a OMV Petrom creşte cu 1,1 miliarde...

Autor: Dan Grigore Ivan

03.01.2017, 18:06 805

Acţiunile companiei petroliere OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent local de pe piaţa de capital de la Bucureşti, afişează în prezent o creştere de 7,28%, echivalentul unei capitalizări bursiere de 15,86 miliarde lei (3,55 miliarde euro).

Creşterea se înscrie în valul de aprecieri care a acaparat compania petrolieră în ultimul timp. Acordul la care au ajuns membrii OPEC şi discuţiile privind ralierea şi a altor producători de petrol privind îngheţarea producţiei la 32,5 milioane de barili/zi au susţinut puternic evoluţia pozitivă a cotaţiei SNP. În ultima lună, acţiunile companiei petroliere au crescut cu 14%, după ce s-au realizat aproape 6.000 tranzacţii, cu o valoare cumulată de 72,6 milioane lei.

Piaţa de capital de la Bucureşti începe cu dreptul anul, după ce indicele BET, referinţa bursei bucureştene, a reuşit să consemneze o apreciere de peste 1% în prima şedinţă de tranzacţionare din 2017. De altfel, dintre cei zece constituenţi ai indicelui BET, doar unul a afişat scăderi, respectiv acţiunile BRD, a doua bană din sistemul românesc, s-au depreciate în prezent cu 1,85%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO