Energie

​Vasile Ciolpan, director Romgaz: Scăderea din zona chimică se va menţine şi nu o vedem rezolvată

​Vasile Ciolpan, director Romgaz: Scăderea din zona...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.02.2016, 13:21 786

Aşteptările Romgaz în ceea ce priveşte consumul de gaz pentru acest an sunt similare cu rezultatele din 2014, spune Vasile Ciolpan, director departament comercializare energie, Romgaz.

„Ca o ţară care are doi producători de gaz, este foarte important să nu ajungi în situaţia în care locuitorii să nu aibă resurse de gaz. Ne aşteptăm la un consum de gaz în 2016 ca cel din 2014”, a subliniat Ciolpan, invitat la evenimentul ZF Power Summit.

El a adăugat că anul trecut au fost creşteri doar pe anumite zone: „Scăderea din zona chimică se va menţine şi nu o vedem rezolvată”.

Alte declaraţii făcute de Vasile Ciolpan:

Fiecare centimentru de conductă costă foarte mult. Noi continuăm investiţiile în depozite de înmagazinare, chiar dacă în acest moment nu sunt folosite 100%.

Avem în vedere partea de echilibrare a sistemului şi pregătim o posibilă investiţie la centrala de la Iernut.

La nivelul exploatărilor de până acum, există gaz şi în zona parteneriatelor cu Exon, şi în zona celor cu Lukoil. Sunt sute de resurse probabile, dar până la certitudine mai sunt câţiva ani.

Nu ştiu cum vor evolua lucrurile, depinde şi de negocierile între Transgaz şi celelalte companii.

Noi am ofertat în vară toată cantitatea disponibilă, dar n-am întâlnit cumpărători interesaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO