Energie

Vast Resources a primit extinderea licenţei de prospectare la mina Mănăilă

Vast Resources a primit extinderea licenţei de...
18.04.2016, 11:58 751

"Ceea ce ne dorim este să reuşim să extindem durata de viaţă a minei de la Mănăilă cât mai mult posibil. Pentru companie, acest lucru se traduce printr-o serie de investiţii substanţiale atât în infrastructura minei şi a ceea ce este în jurul acesteia, cât şi în ceea ce priveşte forţa de muncă de aici. Politica Vast Resources de a colabora cu furnizori locali rămâne şi ea valabilă, astfel că sperăm ca zona Iacobeni-Mănăilă în sine să cunoască o dezvoltare majoră,” a declarat Andrew Prelea, Preşedinte şi Director Executiv al Vast Resources.

Prin obţinerea unei extinderi a licenţei de explorare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), britanicii au undă verde pentru a cerceta potenţialul mineral al unei suprafeţe adiţionale de 1.323 km pătraţi.

Extinderea zonei de explorare vine după o analiză a datelor istorice, care au indicat o extindere a minereurilor polimentalice în nord-vestul şi şi sud-estul carierei. Ca urmare a activităţilor demarate, compania britanică îşi propune, în următorii ani, să dezvolte mina de la Mănăilă atât suprateran, cât şi în subteran.

Vast Resources vrea să construiască la Mănăilă o instalaţie de flotaţie modernă şi un laborator care va fi situat chiar în apropierea ansamblului minier, pentru ca operaţiunile de exploatare să fie optimizate.

Compania a fost fondată în anul 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO