Energie

​Virgil Metea, directorul general al Romgaz: „Pe termen mediu nu ne putem aştepta la o creştere a volumelor de gaz consumate”

​Virgil Metea, directorul general al Romgaz: „Pe...

Autor: Roana Rotaru

20.02.2017, 14:10 413

Directorul General al Romgaz spune că nu se aşteptă ca volum de gaz consumat să crească în viitorul apropiat în contextul în care nici un mare investitor nu îşi poate asuma rolul de dezvolta semnificativ oferta din acest sector.

„Acum este clar că pe termen mediu nu ne putem aşepta la o creştere a volumelor de gaz consumate anual. Oricât s-ar vrea e foarte greu să îşi asume cineva rolul de putea dezvolta semnificativ oferta astfel încât să putem observa pe tremen scurt o creştere a consumului”, a spus Virgil Metea.

Directorul Romgaz este de părere ca înainte de liberalizarea exporturilor de gaz ar trebui stabilită o strategie, iar fiecare jucător din acest sector ar trebui să îşi expună interesele.

”Piaţa din România este o piaţă închisă în care exporturile sunt nesmnificative faţă de importuri. Nu poţi să faci export, dar poţi să faci import. Ar fi bine să avem o strategie înainte de a liberaliza”, a spus Virgil Metea, în cadrul conferinţei ZF Power Summit, meţionând că Romgaz a avut rate de descoperiri de 80% în cazul forajelor executate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO