Energie

ZF HR Trends 2017. Nicu Durău, Alro: „Când am venit în companie, erau zeci de operatori de calculator, acum suntem toţi operatori“

Nicu Durău, director de resurse umane al producătorului de aluminiu Alro din Slatina: Muncitorii din secţia de electroliză sunt cel mai bine plătiţi.

Nicu Durău, director de resurse umane al producătorului de aluminiu Alro din Slatina: Muncitorii din secţia de electroliză sunt cel mai bine plătiţi.

Autor: Mihaela Pascari

10.04.2017, 21:15 374
O serie de meserii au început să dispară din companiile de producţie, iar locurile de muncă destinate su­do­rilor sau prelucrătorilor prin aş­chiere, joburi care au fost înlocuite cu roboţi, nu se mai regăsesc în orga­nigramele fabricilor, a spus Nicu Durău, director de resurse umane al pro­ducătorului de aluminiu Alro din Slatina.
 
„Sunt meserii care fie au dis­pă­rut, fie sunt pe cale să dispară, in­clusiv sudorii. Cu 20 de ani în urmă secţiile de foraj erau 80% ocu­­pate de su­dori care ansam­blau caro­seria, era o ope­raţie de bază în in­dustria auto şi aveam doar câţiva roboţi. Acum sudura se face ex­clusiv de roboţi“, a spus Nicu Durău, care a participat la cea de-a XII-a ediţie a ZF HR Trends, evenimentul anual dedicat pieţei muncii organizat de ZF, la care au participat 200 de persoane.
 
Aceste meserii au fost înlocuite de centre automatizate de prelucrare, iar operaţiunile de lucru moderne nu se compară cu strungul tradiţional, a explicat Nicu Durău.
 
El mai spune că înainte existau şcoli profesionale care erau supraaglomerate cu astfel de specialişti, în timp ce în pre­zent aceste şcoli aproape că au dispărut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO