Companii

Este oficial: Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Alpla Pharmaholding a preluat Argo România

Este oficial: Consiliul Concurenţei a autorizat...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

02.10.2018, 16:02 261

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Alpla Pharmaholding, membră a Grupului Alpla, a preluat Argo Commercial and Industrie Societe Anonyme of Plastics din Grecia (Argo Grecia) şi, implicit, Argo-Rom Plastics SA (Argo România), informează instituţia într-un comunicat.

Alpla Pharmaholding, membră a Grupului Alpla, este o companie înregistrată în conformitate cu legislaţia din Austria, ce are ca obiect de activitate deţinerea, distribuţia şi comercializarea de produse farma. Grupul Alpla este prezent în România prin companiile Alpla Plastic SRL şi Star East Pet SRL, ce au ca obiect de activitate fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic, respectiv fabricarea altor produse din material plastic.

Argo Grecia desfăşoară activităţi de producţie şi comercializare de ambalaje din material plastic rigide, iar Argo România are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic.

Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO