Companii

Estera Anghelescu, director recrutare Kaufland: Generaţia Z, cea care intră acum pe piaţa muncii, nu este dispusă să intre într-o relaţie de muncă pentru un salariu sub un anumit nivel, preferând confortul de acasă

Estera Anghelescu, director recrutare Kaufland:...

Autor: Corina Zamfir

19.03.2017, 16:15 7046

Estera Anghelescu, director recrutare şi dezvoltare personală la Kaufland România, spune că acum asistăm la un nou schimb de generaţii: 2017 marchează anul în care pe piaţa muncii intră în forţă generaţia Z.

"La o privire de ansamblu, trăsăturile generaţiei Z schimbă semnificativ modul în care companiile recrutează şi beneficiile pe care trebuie să le ofere pentru a atrage, motiva şi reţine în companie această generaţie", a menţionat ea într-o opinie scrisă pentru revista Business Magazin.

Generaţia Z este mai independentă şi mai introvertită şi îţi cere "timpul lor liber". Sunt pragmatici, respectiv nu vor să se angajeze dacă salariul este mai mic decât nivelul pe care îl au în minte. Iar în ultimul rând, generaţia Z se ghidează după principiul "trăieşte momentul".

Au nevoie rapid de feedback şi se aşteaptă la recompense, menţionează directorul Kaulfand.

Kaufland este cel mai mare retailer din România, având o ascensiune fulminantă în ultimii 10 ani. Pentru 2016 estimările ZF indică o cifră de afaceri de aproape 2 mld. euro cu 107 magazine.

Citiţi opinia integrală în Business Magazin 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO