Companii

Estul a cucerit jumătate din reţelele de benzinării

Estul a cucerit jumătate din reţelele de benzinării

Autor: Roxana Petrescu

17.02.2014, 00:06 640

Petroliştii de stat din Kazahstan, Azerbaidjan şi Rusia deţin jumătate din benzinăriile active în România, dacă nu se iau în calcul şi cele aproximativ 600 de staţii independente care mai activează local.

Steagul Vestului mai este ţinut de OMV, MOL şi Eni (Agip), companii controlate tot de stat, în contextul în care singurul gigant internaţional care a avut benizării în România, Shell, şi-a făcut exitul în 2004 prin vânzarea tuturor staţiilor către MOL.

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom S.A.

La finalul săptămânii trecute, compania petrolieră de stat azeră SOCAR a deschis prima benzinărie în Bucureşti, pe şoseaua de centură, chiar lângă sediul companiei Titan Mar, controlată de fostul ministrul al economiei Adriean Vi­dea­nu. Prezent la deschiderea staţiei, Videanu nu a dorit să spu­nă concret dacă terenul pe care este amplasată prima sta­ţie SOCAR i-a aparţinut. În mandatul său, Videanu a pus ba­zele proiectului AGRI, din care făcea parte şi SOCAR, scopul acestei investiţii fiind acela de a aduce gaze azere în Eu­ro­pa prin intermediul a două terminale de gaz natural lichefiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO