Companii

Euromedic merge pe afaceri mai mari cu 30% anul viitor

16.12.2009, 23:16 51

Operatorul de servicii medicale private Euromedic estimeazapentru anul viitor o crestere cu 30% a cifrei de afaceri comparativcu nivelul de peste 80 mil. lei (19 mil. euro) asteptat in2009.

"Pentru 2009 estimam o crestere cu 80% a cifrei de afaceri fatade 2008. Aceasta crestere se bazeaza nu numai pe businessulexistent la inceputul anului, ci si pe investitiile efectuate peparcurs. Cifra de afaceri inregistrata in primele 11 luni aleacestui an a fost de 75,6 milioane de lei (18 mil. euro - n. red.)fiind generata si de noile centre deschise in 2009", a spus AncaPetca, presedinte al Euromedic Romania.

Compania a investit in acest an peste 8 mil. euro intr-un centrude diagnostic la Focsani si trei centre de dializa la Baia Mare,Botosani si Piatra-Neamt si in achizitionarea de echipamente noipentru unele centre mai vechi. "In 2010 activitatea companiei se vafocusa pe consolidarea centrelor existente si pe reinnoireaechipamentelor in unele centre. Nu excludem insa posibilitateadeschiderii unor noi centre la finele anului", a mai spusPetca.

Compania are 500 de angajati. Euromedic International din careEuromedic Romania face parte opereaza centre de diagnostic sidializa in Europa. Din actionariat fac parte fondurile deinvestitii Ares Life Sciences, ridicat de miliardarul ErnestoBertarelli, si Merrill Lynch GPE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO