Companii

Europharm Braşov, afaceri de 426 mil. lei în penultimul an de producţie

Europharm Braşov, afaceri de 426 mil. lei în penultimul...

Autor: Ioana David

17.06.2015, 00:06 597
Producătorul de medicamente Europharm din Braşov, deţinut de grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK), a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 426 mil. lei (96 mil. euro), în scădere cu 14% comparativ cu 2013. Acesta a fost penultimul an de producţie pentru fabrica de la Braşov, care urmează să fie închisă până la finalul lui 2015.
 
Europharm este al doilea mare producător local de pastile, după Terapia Ranbaxy, şi a reprezentat o bază de export pentru grupul britanic, care alimenta aproximativ 80 de state, înainte ca decizia de închidere să fie luată.
 
În cadrul fabricii lucrau 213 oameni anul trecut, când Europharm a avut pierderi de 9 mil. lei. Aceasta nu a fost prima variantă de lucru pentru grupul britanic, care a făcut pasul în producţia de pastile la finalul anilor ‘90. GSK a anunţat iniţial că a căutat un cumpărător şi pentru că nu a găsit timp de un an a decis să o închidă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO